onsdag, august 31, 2005

Dagens foto: Gallisvannet igjen


Share/Save/Bookmark

Mitt Afrika

Siste utgave av National Geographic Magazine er viet Afrika. Jeg abonnerer på National Geographic mest på grunn av bildene. Når så et helt, stort og fett nummer av National Geographic er viet Afrika, da er det fest i heimen. Og lengselen etter Afrika er der med en gang.

Forsiden av bladet domineres av denne teksten med henspeiling på Afrika-innholdet: Whatever you thought, think again.

Vi hadde noen fantastiske dager i Uganda sammen med May Lene. Da var det gjort. Drømmen var der om en gård, en hvit LandCruiser og et par ansatte. Afrikansk livsstil, kultur, natur, dyreliv. Og afrikanernes måte å takle livets utfordringer på, hvordan de bruker teknologi, for eksempel, er fascinerende.

En vakker dag leier vi ut huset og flytter til Afrika. Afrika er a coming continent, men også det mest anderledes kontinentet. Noen kaller Norge anderledes-landet. Norge er ikke anderledes, det er Afrika som er anderledeslandet.

Technorati Tags: ,
[posted with ecto]


Share/Save/Bookmark

tirsdag, august 30, 2005

Fotooppdrag!

Jeg har vært på mitt andre betalte fotooppdrag. Interiør- og eksteriørbilder av en hytte som skal brukes i markedsføring. Kjøring i fire timer og fire timer fotografering. Krevende, men moro.

Technorati Tags: , ,
[posted with ecto]


Share/Save/Bookmark

søndag, august 28, 2005

Husmenigheten Schanchesgate 14 Sandefjord: Et budskap fra Ringerike Fengsel

Thom som er med i husmenigheten vår, soner nå i Ringerike fengsel. Så lenge jeg har kjent Thom, har han alltid hatt et avsnitt fra Bibelen som han anbefaler meg å lese. Thom har fått god kontakt med fengselspresten, deltar på alle gudstjenester og har nå fått kirketjener-oppgaver i fengslet. Han skal også delta på et Alpha-kurs som starter om ikke lenge. Dette er hva Thom ba meg lese.

Paulus skrev til filipperne:
Jeg mener ikke at jeg alt har nådd dette eller allerede er fullkommen, men jeg jager fram mot det for å gripe det, fordi jeg selv er grepet av Kristus Jesus. Brødre, jeg tror ikke om meg selv at jeg har grepet det. Men én ting gjør jeg: Jeg glemmer det som ligger bak og strekker meg etter det som er foran, og jager fram mot målet og den seierspris som Gud fra det høye har kalt oss til i Kristus Jesus. Slik skal vi se det, alle vi som har nådd modenhet. Og om dere ser annerledes på noe, skal Gud gi dere klarhet også i det. La oss bare, så langt vi er kommet, holde fram i samme spor!

Technorati Tags: ,
[posted with ecto]


Share/Save/Bookmark

Tjenestegaver i nettverk

Nettverk er et deilig ord. Nettverk får saker og ting til å henge sammen, kommunisere og samarbeide. Tjenestegaver er også et deilig ord - som igjen består av to deilige ord. Tjene - ikke penger, men tjene mennesker. Det svir litt - det er litt motstand i menneskenaturen. Men konsekvensene av å tjene er sååå deilige. Gave er også deilig. Ikke lønn, men gave. Tjenestegave - du får helt gratis lov til å tjene. Alt er snudd på hodet. Og så bruker du en gave - en egenskap, en ferdighet, kunnskap, klokskap, visdom - til å betjene andre med. Et deilig ord - tjenestegave.
Tjenestegaver i nettverk - utrolig spennende. Min tjenestegave? Jeg kaller den “Avrusning, rehabilitering og ettervern”. Den må være i nettverk for å funke. Umulig å gjøre dette alene. I nettverk med sosialkontor, rehabiliteringsinstitusjon, menighet og andre tjenestegaver. Vidar og Kjell er to tjenestegaver jeg jobber i nettverk sammen med. Utveksler erfaringer, informasjon og tips. F. eks. om fengselsprestens betydning dersom du har venner som sitter i fengsel. Veldig nyttig å ha kontakt med fengselspresten. Takk Vidar og Kjell - for at jeg får være i nettverk med dere!

Technorati Tags: ,
[posted with ecto]


Share/Save/Bookmark

Skamløs Jesus-imitasjon

Skamløs Jesus-imitasjon er ønskelig adferd.

Markus skriver:
Så kalte han til seg folkemengden og disiplene og sa til dem: «Den som vil følge etter meg, må fornekte seg selv og ta sitt kors opp, og følge meg. For den som vil berge sitt liv, skal miste det. Men den som mister sitt liv for min skyld og for evangeliets skyld, han skal berge det. Hva gagner det et menneske om det vinner hele verden, men taper sin sjel? Eller hva kan et menneske gi til vederlag for sin sjel? Den som skammer seg over meg og mine ord i denne utro og syndige slekt, ham skal også Menneskesønnen skamme seg over når han kommer i sin Fars herlighet, sammen med de hellige engler.»

Technorati Tags: , , ,
[posted with ecto]


Share/Save/Bookmark

fredag, august 26, 2005

Lunch in a bag

Sjur har vært og handla lunch til oss begge på MacDonalds (mens jeg prøvde å reparere den elektriske vindusheisen på "vraket"). Lunchen ble fortært i et parkeringshus på Skøyen. Sånn gjør gutta det.

Technorati Tags:
[posted with ecto]


Share/Save/Bookmark

onsdag, august 24, 2005

Grafikk: BlogHop


Share/Save/Bookmark

Den nye medievirkeligheten

Her følger et interessant perspektiv på den nye medievirkeligheten:

Who wants to own content?:
In our media 2.0, web 2.0, post-media, post-scarcity, small-is-the-new-big, open-source, gift-economy world of the empowered and connected individual, the value is no longer in maintaining an exclusive hold on things. The value is no longer in owning content or distribution.
The value is in relationships. The value is in trust.
...
There is no scarcity of good stuff. And when there is no scarcity, the value of owning a once-scarce commodity diminishes and then disappears. In fact, it’s worse than that: Owning the content factory only means that you have higher costs than the next guy: You own the high-priced talent or infrastructure while your new competitor owns just her own talent and a PC.
...
Distribution? It was already dethroned — though, again, the old barons of bandwidth don’t know it. Owning the printing press, broadcast tower, cable plant, movie theater, or chain of stores is a cost burden when your competitors and customers can, without friction, effort or cost, bypass your distribution and even your marketing. You thought you “owned the customer.” But all you owned was the bill they didn’t want to pay — that and assets that cost you money. It just doesn’t pay to own the assets anymore. Oh, yes, you can still milk cash from them. But can you get growth?
...
So where is the value now? Is there value now? Of course, there is. The value is — thank you, Cluetrain — in the conversation, in the relationship. The value is in trust. This is so hard for those of us trained in the old economy to get our heads around.
...
But in this new age, you don’t want to own the content or the pipe that delivers it. You want to participate in what people want to do on their own. You don’t want to extract value. You want to add value. You don’t want to build walls or fences or gardens to keep people from doing what they want to do without you. You want to enable them to do it. You want to join in.
...
Yet once you think about it, this isn’t so new, really: Isn’t journalism supposed to be about building trust (so how did it become so untrusted?)? Aren’t brands supposed to be about communicating trust (so how did so many of them become so untrustworthy?)?
In the end, isn’t the only asset worth owning trust?
Content is not king.
Distribution is not king.
Trust is king in the kingdom of conversation.

Technorati Tags: , , ,
[posted with ecto]


Share/Save/Bookmark

Dagens foto


Share/Save/Bookmark

American Rhetoric: De hundre beste talene i amerikansk historie

American Rhetoric: Top 100 Speeches by Rank:

Se listen og hør via mp3 mange av de beste talene i amerikansk historie. De tre beste:

1 Martin Luther King, Jr.: "I Have A Dream"
2 John Fitzgerald Kennedy: Inaugural Address
3 Franklin Delano Roosevelt: First Inaugural Address


Share/Save/Bookmark

mandag, august 22, 2005

Hva Gud gjør: Kjell og Vidar!

Klapyourhands
Kjell i taxien etter ankomst Thailand
Foto: Vidar Hebæk
Kjell Sørsdal og Vidar Hebæk - to av mange gode venner fra min tid i Filadelfia, Oslo. Begge ble kristne for 3-4 år siden. Kjell - med tilnavnene Smell, Karamell - brått og radikalt, men så hadde han en barndom og tenåring som kristen. Vidar med lengre rullebane - 5-6 Alpha-kurs - men ikke mindre radikalt når valget først var tatt.

Kjell hadde Øvrevoll som sitt miljø, og ble døpt på Øvrevoll-dagen for 3 år siden (ved en tilfeldighet, selvfølgelig - men ikke mindre symbolmettet). Kjell har jobbet som forretningsmann, gründer, befrakter, regnskapsfører og PC-ekspert.

Vidar er malermester av yrket. Den dagen han ble døpt, stilte det opp 20-30 arbeidskamerater, slektninger og venner for å overvære begivenheten.

Idag driver Vidar og Kjell på sin fritid (?) samtalekaféen Timeout i tilknytning til Filadelfia, Oslo. Her fanger de opp mennesker som utenom mat, også behøver felleskap og omsorg på ulike måter. Dette arbeidet har ført dem til mange forskjellige steder: Sosialkontorer, fengsler, avrusningsinstitusjoner, Spania og Thailand.


Logoen til kaféen Timeout
Design: Oddbjørg Karlsen
Kjell og Vidar kjenner ingen grenser. Alt er mulig for Gud. Og deres prioritet nr. 1 er mennesker som behøver Jesus og/eller hjelp på alle mulige måter.

Da en kamerat av Kjell “gikk på skjæret“ i Spania, tok Vidar og Kjell juleferien i Spania og bukserte han trygt hjem. En annen kamerat av Kjell fra Øvrevoll-miljøet kom i klørne på en brutal bande i Thailand. Han ble hjulpet av en kristen nabo, som fortsatte å holde kontakt med han, etter at han kom til Norge. Kjell ble koblet inn og fikk kontakt med denne gode mannen, som hette Anthony og viste seg å være helt ny som kristen.

Anthony var utdannet i USA, ingeniør og forretningsmann, og satt på patenter innen strømsparing. Her var det mange koblinger. Thailenderen ønsket både å bygge menighet og finne forretningspartnere. Vidar og Kjell var interessert i begge deler. ”Vi vil tjene penger og gi til de fattige“, sier de. ”Folk tror vi er gærne, men det er tjenesten for Gud som driver oss.“

Tarnet
Anthony, Alexis, Kjell og Vidar i Bangkok
Foto: Ukjent
Etter noen få uker satt de på flyet til Thailand, for å bygge menighet sammen Anthony og hans kone Alexis, og diskuttere forretningsplanene i tilknytning til Anthonys patenter. Alexis ble døpt mens de var der, og nå kommer rapporter om at menigheten vokser, den er på 8 personer.

Når det gjelder strømsparingspatentene, så har norske myndigheter fattet interesse og Kjell har en interessant dialog med Olje- og Energidepartementet.

Det er spennende å være Kjell og Vidars venn. Det skjer noe hele tiden i et høyt tempo.

Technorati Tags: , ,
[posted with ecto]


Share/Save/Bookmark

Sara og Hans Martin overtar sin nye leilighet i Oslo

Sara og Hans Martin bosetter seg i Oslo for å studere, Sara sosionomi og Hans Martin økonomi, begge ved Høyskolen i Oslo. Her overtar de leiligheten i Lakkegata.
Trivelig bakgård med Botanisk Hage i bakgrunnen.

Technorati Tags:
[posted with ecto]


Share/Save/Bookmark

Husprosjektet: La høststormene komme!

Her går stillaset. Husprosjektet er i mål! In my dreams. Det gjenstår å male vinduer innvendig (koblede, med ekte sprosser), male ferdig garasjen, pusse og male muren og rydde hagen.

Men dette er gjort: Vi har vasket, skrapet og grunnet huset og malt det to ganger, vi har byttet ut det som var råttent i vinduer og yttervegger og fjernet årsaken til at det råtnet, vi har byttet israfter, lagt på metallbeslag og delvis byttet vindskier. Dessuten er gelenderne rundt de tre trappehusene nye og endel vindusbord skiftet. Og vi har byttet noen takstein. Med god hjelp av snekker Håvard Kleppan - en ung, dyktig snekker med smarte løsninger og som en apekatt i stillaset.

Hans Martin - unge Karlsen - har gjort en imponerende jobb. Han kom fra en jorden-rundt-reise sammen med sin kjære Sara, og hadde muligens magasinert arbeidslyst og krefter. Alt annet ble satt til side, det var jobbing fra morgen til sen kveld. Og han stresset faren, klaget over lange pauser og somling. Skikkelig slavedriver! Takk, Hans Martin! Din far bøyer seg i respekt.

La høststormene komme!

Technorati Tags: ,
[posted with ecto]


Share/Save/Bookmark

lørdag, august 20, 2005

"Lær av Jesu ti ledertabber"

Dagens Næringsliv siterer det svenske tidsskriftet Chefs artikkel Lær av Jesu ti ledertabber og flere medier henger på. Seriøsiteten i den svenske artikkelen er nok så som så, men det virker som om temaet likevel har litt krutt i seg, når man får tidligere BI-rektor Torger Reve på banen for å si at "analysen, dersom den er alvorlig ment, faller på sin egen urimelighet".

Men faller den på sin urimelighet? Var Jesus en god leder?

I kristen sammenheng er "lederskap" blitt en "hot" greie, kanskje det mest aktuelle temaet etter at de store, amerikanske menighetene Saddleback og Willow Creek med sine høyt profilerte ledere gjorde sitt inntog gjennom seminarer og bøker. Dagens menigheter krever ledere, tror vi, og ser opp til de store amerikanske forbildene.

Og for å fortsette å ha Jesus som forbilde, må vi kalle også han en leder. Men var han det? Ville han være det?

Begrepene leder og lederskap er ikke sentrale i bibelsk sammenheng. De store ny-testamentlige skikkelsene, Jesus inkludert, omtalte seg selv i helt andre termer. Den mest brukte var "tjener", men også "hyrde". Dette var begreper som i dagligtalen indikerte lav status. Men så var også den bibelske kirke-virkelighet helt anderledes enn dagens. Den tidens menigheter hadde ikke kirkebygning, ikke ansatte og ingen økonomi. Idag er det ikke mulig å definere en menighet uten disse elementene. Det betyr at dagens kristne eksisterer innenfor et annet paradigme enn bibelens kristne.

Dagens menigheter, enten de er statlige eller frikirkelige, enten de er historiske kirker eller nye menigheter, kan nesten uten unntak klassifiseres som "corporate churches", på norsk kanskje "foretakskirker". Og foretakskirker må ha ledere.

De nytestamentlige husmenighetene var ikke opptatt av ledere, men av tjenere. Det pågår en stille vekkelse verden over, hvor man på nytt oppdager "the simple church". Og som vanlig er det USA som går foran. Man skifter ut "corporate church"-paradigmet med enkle husmenigheter, hvor det å dele liv og tjene i hverdagen er det sentrale. Dette er kirker uten bygninger, ansatte eller økonomi, - og uten ledere - bare tjenere.

Å se på Jesus som leder, er å skrelle av ham helt vesentlige dimensjoner. Guds sønn kom ikke som en leder, han kom som en tjener, - her ligger mysteriet, miraklet og kraften. Det er Jesus som tjener vi er kalt til å etterfølge.

Technorati Tags: , , ,
[posted with ecto]


Share/Save/Bookmark

The Global Rise of Christianity

Noll Mark A
Mark Noll
Foto: REASONS TO BELIEVE
Mark Noll at The Pew Forum on Religion & Public Life:
To greatly over-simplify the situation that now exists in the world with respect to "Christian civilization," if on a Sunday you want to attend a lively, jammed full, fervent, and life-changing service of Christian worship, you want to be in Nairobi, not in Stockholm. But if you want to walk home safely late at night, you want to be in Stockholm, not Nairobi ...
The magnitude, the multiplicity, the material conditions, and the manifold political implications of the new world Christianity open a new epoch in religious history. They may also open something equally new for the economic and political realities of the twenty-first century.

Technorati Tags: , , ,
[posted with ecto]


Share/Save/Bookmark

torsdag, august 18, 2005

Kristendommen i Europa: Arkeologisk

Comment Magazine - "North America and the New Christendom" by Gideon Strauss:

Mark Noll wrote:
While European Christianity has become archaeology and North American Christianity hangs on as sociology, Christianity in ever-expanding sections of Africa, Latin America, and Asia is dynamic, life-transforming, and revolutionary.

Technorati Tags:
[posted with ecto]


Share/Save/Bookmark

Small World Networks

Emmanuel Research Review:

Twenty-First Century Networks. In more recent times, global immigration and travel from Asia, Africa, the Caribbean, and Latin America to North America and Europe has created new Christian small world networks that link the vibrant Christianity in many developing countries to urban centers where immigrants have settled. This has facilitated the rapid growth of new churches in cities like Boston and London, creating what we call Quiet Revivals. While many of these long-distance links are still within single cultural groups, they have the potential to bridge across language and cultural barriers to spread the vitality of Christianity further. The strength of local clusters of immigrant Christians in America also provides the potential of sending resources and new ideas back through the long-distance links of the small world network to home countries through “Diaspora” ministries. With the current trends of increased global interaction and movement, God has provided social network structures that make it increasingly feasible to reach any person in the world with the Gospel or with ministry resources through a few relational steps.
Under min tid som adm. leder i Filadelfia, Oslo, hadde jeg gleden av å bli kjent med en rekke slike small world networks: Ghanesisk, etiopisk, eritreisk, iransk og lankesisk. Disse nettverkene var veldig internasjonale og ekspansive.
I London utgjør mennesker fra den tredje verden all vekst i kristne menigheter de siste årene. Og Europas aller største menighet drives av nigerianske pinsevenner i Kiev, Ukraina. Ikke rart at Ukraina også fikk sin politiske revolusjon og demokratisering nylig.

Technorati Tags:
[posted with ecto]


Share/Save/Bookmark

onsdag, august 17, 2005

FAQ for husmenigheter

Huschile
Husmenighet i Sveits
Foto: Reinhold Scharnowski
FAQ - House2House: Husmenighetsnettverket House2House i USA, har laget en FAQ for husmenigheter. Dette er en beskrivelse av husmenigheter som er veldig nært opp til de verdier jeg ønsker vår husmenighet skal stå for. Utrolig bra lesning - bruk linken ovenfor. FAQ-en besvarer disse spørsmålene:
• What is a house church?
• How do I start a house church?
• Is house church an effective way of reaching my community?
• Does a house church need a leader or pastor?
• What do you do with the kids?
• What do you do when you meet together?
• How do you handle ceremonial events?
• Aren't house churches the same as cell churches?
• Is there a leadership structure that connects all house churches?
• Should all the churches in an area be meeting in a large group regularly?
• How big should a house church get before it multiplies?
• How do we multiply our house church?
• How should we handle giving in a house church?
• How do house churches deal with the issue of being under authority?
• How are the leaders of house churches held accountable?
• Is authority that big of an issue (with denominations it certainly is)?

Technorati Tags: ,
[posted with ecto]


Share/Save/Bookmark

tirsdag, august 16, 2005

Husprosjektet: Vindusmaling


Share/Save/Bookmark

Emergent church: En analyse


Alan Roxburgh
Foto: MLI
Missional Leadership Institute - Newsletter September 2004 har en glimrende analyse av fenomenet emergent church skrevet av Alan Roxburgh. Et utdrag (linken over gir hele artikkelen):
Indeed, in some ways the notion of emergence suggests not a growing out of but moving away from. Some feel that the shifts required are so massive that existing systems cannot make the adjustments. There is, amidst all the wonderful creatively and experimentation, some level of moving away from and outside the church systems that were normative through the 20th century. This is seen in the numbers of experiments that are independent and unaffiliated with any recognized church systems. Some of it is seen in a growing resistance to the forms of theological education and leadership training that has characterized church life to this point.
The critiques of extractionist, abstractionist and banking system education models cannot be taken lightly as a passing fad of youth but represent a serious set of issues these younger leaders present. These are not people who are against serious intellectual and theological engagement, they just feel that too much of it takes place outside of and apart from the local and particular realities of the changed contexts in which they are struggling to make sense of the Gospel. There is, in the EC, a serious desire to discover new forms of training and education that will take seriously the local contexts and particular realities of the lived environments of their generations.
Emergence can imply something that is emerging out of already existing systems, but the emphasis among many of those in this broad network suggests a different direction. There is a belief that many of the systems of the immediate past have little capacity to innovate new forms and, therefore, new directions need to be found.

Technorati Tags:
[posted with ecto]


Share/Save/Bookmark

Dagens foto

Stian besøkte Hans Martin. Jeg har lekt meg med kurver i Bibblepro.

Technorati Tags:
[posted with ecto]


Share/Save/Bookmark

Camping: Deilige minner

For mange år siden var vi ivrige campere og tilbakela adskillig tusen kilometer med campingvogn på slep. Idag var jeg på en salgstur til Brunvall Gård Camping utenfor Stavern, og jeg fikk lyst til å hente campingvogna ned fra fjellet umiddelbart.
Brunvall Gård ligger helt ute ved sjøen, har et öppet landskap og en nydelig havsutsikt. Åååå - gi meg noen late dager i et slikt miljø.
Selv denne gamle gampen (20 år, 400.000 km, i vår eie siden den var ny) følte seg ung og pigg der ute.
Disse tyskerne hadde et stort campingjorde helt for seg selv.

Technorati Tags: , ,
[posted with ecto]


Share/Save/Bookmark

søndag, august 14, 2005

Emerging churches: A trendy haven for pissed-off Christians?

Sagt i kommentar til posten passionately love the Church, passionately hate Christendom. i bloggen AS IT IS:

"... the emerging church holds little-to-no attraction for me. As you know, I'm part of organicchurch.net and we're often considered part of the emerging church. Well, for slightly over two years I've defended the EC against the charge that it is being trendy/seeker-sensitive/reactionary/a haven for pissed-off Christians. But I find it increasingly difficult to do that with any integrity. There are clearly exceptions - and glorious ones - but there is too much truth in the accusation to ignore it."

Technorati Tags:
[posted with ecto]


Share/Save/Bookmark

Bryllupsforberedelser

Ann Beate er hjemme i helgen for å forberede bryllupet i februar sammen med mamma. Det går i grafisk design og søm.

Technorati Tags:
[posted with ecto]



Share/Save/Bookmark

lørdag, august 13, 2005

Innen 10 år ...

Fire-House-Church
Husmenighet knyttet til Rock International
Foto: Rock International
House Church Chronicles:
“Within 10 years, there will be more people in house churches than traditional churches in this country.”

Technorati Tags:
[posted with ecto
]


Share/Save/Bookmark

År 313 e. Kr. - et skjebnesvangert år for kirken

Constantine
Keiser Konstantin
:: Open Church Ministries :: Les om hvorfor år 313 e. Kr. ble et skjebnesvangert år for kirken.

Technorati Tags: ,
[posted with ecto]



Share/Save/Bookmark

Dagens foto: Brygga i Sandefjord


Technorati Tags: ,
[posted with ecto]



Share/Save/Bookmark

Ny dings

Jeg måtte kjøpe ny mobiltelefon og valget falt på Sony Ericsson K750i, pris kr. 799 på Elkjøp med Telenor binding. Tanken var å kjøpe K700i til kr. 1, men den var ikke å oppdrive. Men hvilken telefon K750i er! Kameraet er helt forbløffende, se bildet nedenfor. Alle bildene i denne bloggen som har DSCxxxxx i navnet, er tatt med K750i. Kameraet er på hele 2 megapixel, og har avanserte innstillingsmuligheter som f. eks. hvitbalanse. Jeg avbilder telefonen sammen med min Mac, fordi Mac-en og telefonen utfyller hverandre glimrende via Bluetooth. På skjermen er programmet Bluephone Elite, som gjør at jeg styrer telefonen fra Mac-en: Ringer fra Mac-en, mottar SMS-er på Mac-en og kan enkelt lese, besvare og arkivere SMS-er på Mac-en. Med programmet PhoneAgent kan jeg enkelt hente ut bildene og legge dem inn i iPhoto/Flickr/bloggen. Med PhoneAgent kan jeg også lage MMS-er med bilder og tekst og overføre til K750i via Bluetooth - MMS er kjempemorsomt! Jeg er helt guttunge når det gjelder dingser, særlig når dingsene henger sammen i et system. K750i tar dessuten minnekort av typen Memory Stick Duo, på opptil 1 gigabyte!

Technorati Tags: ,
[posted with ecto]



Share/Save/Bookmark

Hvorfor gamle aviser er best

Jeg leser like gjerne gamle aviser som dagsferske. Fordelen med å lese en avis som er 3-10 dager gamle, er at du har fått med deg sakene gjennom andre media og de er fortsatt i friskt minne. Derfor er det mye det er enkelt å hoppe over. Riktig gamle aviser kan ofte ta lenger tid å komme igjennom. Du har glemt innholdet i mange saker, og må lese for å friske opp. Dessuten kommer en del saker i et interessant perspektiv i historiens lys. Det er morsomt å lese om spådommer, prognoser og analyser som ikke slo til. De fleste gjør ikke det. Men noe slår til - på en uhyggelig måte. På Grasdalen nylig dukket et Dagbladet fra 18. desember 2004 opp. Dersom du klikker på bildet vil du kunne lese om Vaske-Bakke som sier at "Bach er ikke trygg noen steder".
Morsomt er det også å lese en annonse fra HEF: "Du kan selvsagt feire jul selv om du ikke er kristen" fulgt av en kupong for utmelding fra Statskirken.
Og gamle kinoannonser om filmer du aldri fikk sett. Nå kan du i stedet leie filmen på DVD.

Technorati Tags: ,
[posted with ecto]



Share/Save/Bookmark

fredag, august 12, 2005

Scener fra Grasdalen

Oddbjørg har laget en utendørs dusj med en hagekanne hengende i en krok. Nedenfor en gammel stamp.
Utendørs grovkjøkken med vann fra bekken.
Kjøkkenhage på forsøksstadiet, med poteter, rabarbra, grassløk, bønner, gulrøtter, persille, salat, dill, reddik og jordbær, nevnt etter kvantum i minkende rekkefølge.

Dette bildet er tatt med min nye mobiltelefon Sony Ericsson K750i. Vil gjerne fortelle mer om den senere.
Jordene på Øvre Grasdalen.
Nabogården lenger oppe i lia, Øvre Grasdalen, i kveldssol.

På turen hjem måtte vi stanse og ta dette bildet. Et sidevann til Tinnsjøen - vet ikke hva det heter.

Technorati Tags:
[posted with ecto]



Share/Save/Bookmark

Grasdalen: Uten internett, TV og aviser

Om kveldene leser vi. Har ikke strøm, ikke TV og det er dårlig med radio. Men dagene flyr. Det gir en egen stemning å lese Kristin Lavransdatter på Grasdalen.
Praktisk leselys.
Batteridrevne høyttalere plassert i en plastkurv og iPod gir mye hygge.
Mobiltelefon bare må vi ha. Lades med et lite solcellepanel som legges sammen som en mappe. Veldig praktisk. Bildet er tatt med min mobiltelefon.
Vedkomfyren holder varme og gir gode muligheter for matlaging - med egen stekeovn. Og så er det mye kos med vedfyring.

Technorati Tags: , , ,
[posted with ecto]



Share/Save/Bookmark