mandag, august 11, 2008

Google Maps, Mac og TomTom

Når du klikker på Send nederst til høyre i inforuten kan du sende kartinfo direkte til din TomTom eller Garmin GPS.

Alt henger sammen med alt, sa engang Gro Harlem Brundtland. Uten å teste de filosofiske dybdene i utsagnet, synes jeg uansett det kan være både morsomt og nyttig å oppleve at ting henger sammen, som for eksempel Google Maps, Mac-en og min TomTom One XL.

Saken er at det er mulig å søke på alt mulig som har en adresse i Google Maps, for eksempel hoteller i Haugesund, klikke på det som jeg tilfeldigvis har booket meg inn på, og få Google Maps til å sende kartplasseringen til min TomTom via programmet TomTom Home.

På den måten kan jeg fra Mac-en på forhånd legge inn som favoritter på TomTom-en alle steder jeg har tenkt å besøke på en reise.

Kluet er en liten link nederst til høyre i info-ruten i Google Maps (se ill.) som heter Send, hvorpå du velger GPS og den typen du har, hvorav TomTom og Garmin er valgbare. Når du klikker Send, starter TomTom Home automatisk opp, og ber deg koble TomTom til Mac-en. Så er det bare å følge instruksene. OBS! Husk å klikke på Fullført i TomTom Home-programmet for hver adresse for å få denne til å lagre seg på TomTom-enheten.


Share/Save/Bookmark

0 kommentarer: