mandag, august 27, 2007

Dagens foto: Waverley Station (Edinburgh)


Share/Save/Bookmark

6 kommentarer:

Ivar Kvistum sa...

Dette er kjempefint, Are. På meg ser det ut som om du har "grumset" til uttrykket. Er det tilsiktet, og i så fall under eksponering eller etterbehandling?

Are Karlsen sa...

Takk, Ivar!

Nei, jeg har ikke gjort noe som helst etterarbeid med bildet.

Men jeg kjørte på blender 1.4. Det er veldig morsomt å bruke akkurat det objektivet på full blender.

Og så stilte jeg inn "styles" i kameraet på max kontrast, som jeg liker å gjøre med sort/hvitt. Har begynt å kjøre både RAW og jpg i kameraet, for å se om kameraet kan slå min egen postprosessering. Og det kan det veldig ofte, faktisk.

Bildet er tatt innendørs faktisk, med lysgjennomslipp akkurat der drosja befinner seg. Det forklarer kanskje noe av eksponeringen.

Ivar Kvistum sa...

Interessant. Effekten er i hvert fall veldig "tri-x". Er dette bildet en direkte jpg fra 30D eller er det en rawfil du har prosessert selv?

Are Karlsen sa...

Den er jpg rett fra kameraet. Jeg brukte altså kameraets sort-hvit style eller hva det heter, men endret kontrastparameteret til maks.

Det er litt interessant å gjøre bildene ferdig i kameraet, også.

Elmer sa...

Fantastisk! Det beste bildet du har tatt etter min mening. Men jeg er ingen ekspert :-)

Are Karlsen sa...

Elmer,

Din vurdering betyr mye for meg! Jeg hadde en kjempedag på jernbanestasjonen i Edinburgh. Det regnet, jentene ville shoppe og jeg kunne gjøre som jeg ville. Da ble det jernbanestasjonen. Sjekk Flickr for alt det andre morsomme jeg opplevde.