fredag, februar 29, 2008

Mer enn tusen ord

Bildet til høyre sier mye om husmenigheten vår. Det er stor iver over bibellesning og deling av innsikt og personlige erfaringer.

Dette er for meg drømmen som er blitt virkelighet. Jeg forlot et tradisjonelt menighetsliv og startet en husmenighet med vekt på de verdier du finner øverst i spalten til høyre.

Entusiasmen er stor. Menigheten vokser. Jeg er takknemmelig.


Share/Save/Bookmark

3 kommentarer:

Tore Lende sa...

Takk for dine små og "ubetydelige" glimt fra noe som kan virke bagatellmessig.

Men nå er det kanskje ikke det som media og eliten hausser opp som i evighetsperspekttiv er det store?

Vi lever i en markedsdominert, en pengestyrt verden. Det gjelder på mange områder - en dag vil vi kanskje oppdage at verden er blitt forført - og det gjelder ikke bare på det religiøse området? Men kanskje også på det finansielle, medisinske, historiske, filosofiske området?

En sunn kropp bygges opp av små friske blodceller... Det kan virke ubetydelig. Bibelen sier at livet er blodet - eller i blodet.

Så dette du vitner om er en liten guddommelig hårrørsåre - som frakter sundt blod.

Av det kan et helt guddommelig legeme bygges opp til fullkommenhet og til modenhet. Det skjer ved at millioner av guddommelige celler, som får sitt liv og sine direktiver fra øverste hold i himmelen - som bekjenner Kristus er Herre.

Jeg skriver fra London hvor jeg er for å få noen blodanalyser bl.a. Og i går begynte min kone, Annie, og jeg å lese Fil. 3. Og Paulus sier noe om at "å tenke på dere gir meg en overstrømmende og inderlig glede"

Å tenke på dere fyller meg med glede og takk.

aril sa...

Så bra at dette Are beskriver også oppleves i husmenighetene. Jeg har masse gode erfaringer av å møte "stor iver over bibellesning og deling av innsikt og personlige erfaringer" i tradisjonelle og hierarkiske foretakskirker (for å bruke kjente ord og uttrykk fra denne bloggen). Foreløpig tror jeg ikke at jeg har sett noe beskrevet fra husmenighetene i denne bloggen som jeg ikke har opplevet i min egene tradisjonelle kirkesammenheng. Det er godt at Gud er både stor og nådig - og ikke avhengig av våre strukturer.

Are Karlsen sa...

Hyggelig, Aril! Det har vært stille her en stund ...

Du skriver:

"Foreløpig tror jeg ikke at jeg har sett noe beskrevet fra husmenighetene i denne bloggen som jeg ikke har opplevet i min egene tradisjonelle kirkesammenheng."

Det har du sikkert rett i på mange måter.

Det som skiller vår husmenighet fra tradisjonelle menigheter, er ikke så mye hva vi har, som hva vi ikke har.