torsdag, september 22, 2005

Hos min lærer

Igår oppsøkte jeg min lærer, dr. theol. Per-Axel Sverker i Alingsås, Sverige. Han er min lærer fra tiden på Örebro Teologiske Seminar. Men han er fortsatt min lærer og jeg bruker han som mentor. Han har et radikalt perspektiv på menighetsliv og spesielt tjenerskap kontra lederskap. Per-Axel står for et lederskapssyn som ikke er hentet fra en hvilken som helst management-bok. Det er et radikalt syn som løfter det å tjene i menighet opp i annen dimensjon, en unik Guds-rikes-dimensjon. Jeg følger dette synet, og ønsker selv å praktisere denne form for tjenerskap.

Siden jeg opplever meg relativt ensom med dette synet har jeg begynt å oppsøke Per-Axel én gang i året for å diskuttere erfaringer og utfordringer. Jeg unner alle mine venner å ta del i denne radikale undervisningen som Per-Axel står for. Utfordringen for mange blir at den bibelske tjenerskapsmodellen blir vanskelig å praktisere innenfor rammen av dagens foretakskirker. Et foretak forutsetter et "verdslig" lederskap, mens den bibelske husmenighetsmodellen forutsetter et tjenerskap.

Per-Axel Sverker bor og arbeider idag på Hjälmereds Folkhögskola utenfor Alingsås. Bildet viser en del av den idylliske og ærverdige herregården som er gjort om til skole.

Technorati Tags:


Share/Save/Bookmark

0 kommentarer: