mandag, mai 28, 2007

Jeg tror på Den Hellige Ånd, de helliges allmenne, organiske samfunn

Jeg tror på Den Hellige Ånd, de helliges allmenne, organiske samfunn.

Jeg tror ikke på den geistlig hierarkiske, institusjonelle kirken.


Share/Save/Bookmark

8 kommentarer:

Tore Lende sa...

EN STERKERE ÅNDSKRAFT

En liten gjeng venner var i går sammen med noen venner - inklusiv Johan Galtung. Hensikten var bl.a. å feire at skattedirektøren har ettergitt min (fiktive) skattegjeld på 6 millioner - som vokste fra 1- 6 millioner på nittitallet pga 20% rente. Jeg tror det er første gang en slik ettergivelse har skjedd?

Galtung ble spurt om hvordan vi kunne seire mot islamiseringen av verden.

Han svarte:
Bare med en sterkere åndskraft! Overmakt og vold vil bare gjøre problemet større.

Leste i dag om at nesten 1/2 million evangeliske kristne hadde blitt muslimer i USA.

En av grunnene var at de fant islam mer tiltrekkende og mer sosial rettferdig.

Jeg klarer ikke helt se for meg hvordan menigheten i den vestlige verden skal kunne reise seg i kjærlighet, sosial rettferdighet, kraft, indre fred/harmoni og glede!

Det krever blant annet, slik jeg ser det, en generasjon med en glødende oppstandelstro og evangelsik revelousjonslidenskap og rettferdighetstørst.

Det krever en generasjon som i det innerste av sin sjel, av margen, kjenner at i Kristus er jeg budskapet, er vi budskapet. Vi lever det, vi ånder det - vi er i Kristus - seirende for å seire.

sjur jansen sa...

Fantastisk nyhet angående skatten, Tore! Jeg brenner etter å høre mer. Kan du skrive noe på nettsidene dine?

Tore Lende sa...

Ja, jeg kunne jo sagt mye om dette. Dette er en stor etappeseier - ikke bare for meg personlig - det vil få betydning for titusener andre i årene fremover. Skattedirektoratet har utviklet en helt ny ideologi/etikk på området. Dette har de uttrykt i en liten "avhandling" på 20-30 sider. Den fikk jeg for 2 timer siden - men det står "unntatt fra offentlighet" Advokaten min var totalt overveldet - han kunne nesten ikke tro hva han leste.
Personlig har jeg ikke lest det ennå.

Jeg håper at også får betdydning for synet på andre som mislykkes.
(www.lende.no/sanering - www.lende.no/john)

Ja, jeg skulle gjerne skrevet på hjemmesiden - men det er noe som er "feil" eller forandret - jeg får det ikke til å legge ut ting. Kanskje jeg får hjelp når min sønn kommer hjem på ferie nå til helgen. Energinivået mitt til å løse problemer har ikke vært på topp siste året pga sykdommen. Jeg kunne også hatt lyst til å begynne en blog - og hadde sikkert fått det til - om jeg bare hadde hatt topp energi.

Kjekt at det er noen som gleder seg sammen med meg. Noe av det viktigste ved en fungerende "menighet" er at det er en gruppe som gleder seg med hverandre - og gråter med hverandre når det kreves.

Takk, kjære Sjur :-)

Turid Sunde sa...

Tore!

Jeg har aldri truffet deg annet enn på bloggen, men jeg gir meg med i gledesgjengen for det du nå har opplevd.Gratulerer!!!

Ivar Kvistum sa...

Jeg slutter meg til gledesytringene. Gratulerer!

Når det gjelder islamiseringen, er det i hvert fall ikke noen ide å møte fundamentalisme med en annen fundamentalisme. Det går mer eller mindre ut på ett, enten forstavelsen er kristen eller muslimsk.

Det vi i virkeligheten trenger å forsvare, er de humanistiske verdiene som beskytter demokratiet og et pluralistisk og liberalt samfunn. Her har det kristne høyre overhodet ingenting å bidra med, slik de har stelt seg.

Ivar

Are Karlsen sa...

Tore,
Nyheten gleder meg stort!

anny sventad sa...

Hurra, Tore:-)

Jeg ble kjempeglad, hurra for seier, Tore:-)

Og hurra for deg og dine som har stått på!!! Et pionerarbeid, som også kommer til å velsigne mange andre.

Ragnhild Schanke sa...

Hei Tore.
Gratulerer. Men det jo bare rett og rimelig. Det er jo ikke en gave, det er kun at dette samfunnet er litt mindre urettferdig.

Jeg ser det slik: Du har kjempet for rettferdighet i årevis. Du har sådd rettferdigeht. Nå høster du rettferdighet. Sånt kan man få tilbake barntrua av.

Hilsen Ragnhild