torsdag, juli 06, 2006

Husmenigheten Schanchesgate 14 Sandefjord: Vi hjelper hverandre

CRW_2267
Grilling
Foto: Are Karlsen

Husmenighet og grilling er en perfekt kombinasjon.

For nye lesere: Husmenigheten Schanchesgate 14 Sandefjord består av min kone, tre rusmisbrukere - Irene, Thom, Glen Willy - og meg selv. Klikk her, dersom du vil vite mer om Husmenigheten Schanchesgate 14 Sandefjord.

I går hadde jeg en prat med Irene hjemme i hagen, mens vi spiste jordbær og fløte. Det er flott å oppleve hennes besluttsomhet i det nye livet. Hun er tøff, og kjemper en tøff kamp.

Men det er også herlig å oppleve hvordan hun er til hjelp for andre. Glen Willy har fram til nå vært uten egen leilighet. Han har kun hatt tak over hodet om nettene på byens herberge.

- Nå har Glen Willy fått leilighet! kunne Irene fornøyd fortelle meg igår. I vår forrige samling hadde vi blitt enige om at Irene skulle prøve å påvirke sin egen boligkontakt i Sandefjord kommune til også å hjelpe Glen Willy.

- Du skjønner, hadde hun sagt, Glen Willy er også en som vil noe. Det var det som skulle til. Egen bolig er et godt utgangspunkt for å komme videre i livet. Det er nå halvannet år siden Irene fikk sin bolig gjennom den samme boligkontakten.

Irene og Glen Willy støtter hverandre.

- Det som er spesielt med vårt fellesskap, sa jeg til Irene igår, er at Jesus også er med i dette fellesskapet. Det gjør noe med mennesker å være med i et fellesskap hvor også Jesus er med. Derfor kommer vi til å se store forandringer i Glen Willys liv, også. Det kan ta tid, men det vil skje.

Irene var helt enig.

I løpet av juli kommer Thom ut av fengslet. Han har til Irenes store sorg startet på et metadonprogram.

Til mandag har vi samling i husmenigheten, igjen. Dersom været holder seg, griller vi. Og så skal store deler av menigheten vår delta på Evangeliesentrenes stevne på Østerbo senere i måneden. Det blir fest.


Share/Save/Bookmark

0 kommentarer: