mandag, juli 31, 2006

Militærparade i kirken

Evangelikale amerikanske kirker forbindes ofte med ultra- konservative politiske holdninger og ekstrem nasjonal- isme.

Bildet er ikke så entydig. Tore Lende har gjort oss oppmerksom på en artikkel i New York Times som gir en bred dekning av pastor Boyd, en teologisk konservativ pastor for en amerikansk megakirke som tar avstand fra å koble kirke og kristendom til politikk, politiske kampsaker, nasjonalisme og militarisme.

New York Times har også lagt ut en video med blant annet et intervju med pastor Boyd. Kuriøst fra norsk synsvinkel er at når avisen i denne videoen skal vise kontrasten til en kirke som står for det motsatte, nemlig politiske kampsaker, nasjonalisme og militarisme så viser de bilder fra en gudstjeneste i en luthersk kirke hvor man til og med har en slags militærparade.

Pastor Boyds argumentasjon er befriende. Han har nettopp utgitt en bok med tittelen: The Myth of a Christian Nation: How the Quest for Political Power Is Destroying the Church, som er basert på hans taler.

Tore Lende sier i en kommentar: Det er fundamentale spørsmål om kirkens natur og vesen som stilles. Det handler også om hvordan evangeliet gjøres relevant og gis legitimitet i en sekulær verden - det handler om hva det egentlig er å være en disippel - en Jesu etterfølger.

Både artikkelen og videoen er av høy kvalitet og absolutt verdt å bruke litt tid på.

Artikkelen finner du her:

Disowning Conservative Politics, Evangelical Pastor Rattles Flock

Videoen finner du her:

Politics and the Pulpit

Technorati Tags: , , ,


Share/Save/Bookmark

1 kommentarer:

Tore Lende sa...

Bok på norsk av Gregory Boyd

Ungdom i Oppdrag ga uten en bok av Gregory Boyd som het: "Brev til en skeptiker"