tirsdag, juli 25, 2006

Scener fra Grasdalen

Før slektsstevnet var vi på Grasdalen igjen - og da blir det nye bilder. Dette er et lite utsnitt av fossen, som gir en markant lydkulisse til stedet.
Gofar, Halvor Grasdalen, er min svigerfar på 92 år. Han har her kjørt de 17 milene fra Sandefjord og gått ned den bratte lia til sitt barndoms- hjem.

Gofar har nettopp startet på hjemturen. Først en halvtime opp den bratte lia til fots, så 17 mil bak rattet.
Jeg har et lite portabelt solcellepanel som lader mobil- telefoner og Mac. Mobiltele- fonene går kjapt. Mac-en bruker én dag på å lade til halv kapasitet.

Dette er kokegropen vår. Stein under, ved i midten, stein oppå. Når veden har brent ut er stenene hvitglødende. De øverste stenene tas ut, råvarene innpakket i folie legges ned i gropen, de glodhete stenene legges oppå maten. Hullet forsegles med grasstorv. Kjøtt (lammelår for eksempel), poteter og grønnsaker (hele løk og tomater) er noe vi bruker. Maten behøver litt over time på å bli ferdig. Lammelåret som krydres med salt, pepper, urter og stikkes med hvitløk blir saftig og smakfullt.

Det er en nokså macho måte å lage mat på, men godt blir det.



Share/Save/Bookmark

0 kommentarer: