torsdag, desember 01, 2005

Homoseksuelle mennesker og mediakåte pastorer

Jeg har vanskelig for å forstå mediakåte pastorer som absolutt må uttale seg nedsettende om homoseksuelle mennesker bare for å bevise ett slags mot.

Jeg tror imidlertid at homoseksuelle handlinger er synd mot Guds bud, akkurat som det er synd å snakke sårende og nedsettende om homoseksuelle mennesker.

Mange - også kristne - regner med at det bare er et spørsmål om tid før kirken er på linje med samfunnet forøvrig i homofili-spørsmålet, og henviser til en rekke saker der konservative kristne har vært motstandere, for å så komme diltende etter opinionen om noen år.

Men det er grunn til å tro at dette ikke vil skje i dette spørsmålet. Til det griper det for grunnleggende inn i kristen tro og teologi, som utredningen "En klassisk-kristen syn på homosexualitet" av Per-Axel Sverker i fire omfattende kapitler (A. Homosexualitet i samhälle och församling, B. Homosexualitet i Bibeln, C. Homosexualitet i själavården, D. Litteraturförteckning) viser.

Dersom du ønsker å gå litt dypere inn i dette spørsmålet, så ta deg tid til å lese denne interessante utredningen.

Technorati Tags:


Share/Save/Bookmark

1 kommentarer:

Anonym sa...

Hei
Veldig interessant og riktig det du skriver her. Det finnes bare en logisk holdning til homofili for en kristen. Bibelen levner ingen tvil om det.

Så kan man selvsagt diskutere mye hvorvidt Bibelen er human eller ikke på dette området. Hvorvidt dette strider mot nestekjærligheten som er så viktig eller ikke.

Jeg har forøvrig selv berørt temaet i min egen blogg.