onsdag, desember 21, 2005

Kjell og Anthony

IMG_5084
Anthony
Foto: Are Karlsen
Anthony presenterer produkter
og forretningsplan for Essence Energy
for investorer i Oslo i forrige uke.
Tarnet
Anthony, Alexis, Kjell og Vidar i Bangkok
Foto: Ukjent
IMG_1906
Noen av medarbeiderne i Timeout
Foto: Are Karlsen
Fra venstre: Randi, Kjell, Vidar, Thomas
og Vemund

Å finne seg en venn eller samarbeidspartner kan skje på så mange måter. Kjell fra Norge og Anthony fra Thailand fant hverandre fordi de fikk en felles venn, - til tross for at de bor på hver sin side av kloden.

Denne vennen av Kjell, ble for ca. ett år siden hjulpet av Anthony i en vanskelig situasjon. Han ble utsatt for et overfall i sin ferieleilighet i Thailand. Anthony hørte hans skrik midt på natten, fant ham og hjalp ham til et sykehus.

Men Anthony hjalp han også til tro på Jesus.

Dette fikk Kjell tilfeldigvis vite gjennom en epost fra Anthony som Kjells kamerat viste ham da han kom hjem. Kjell tok kontakt med Anthony for å takke han for hva han hadde gjort mot vennen sin, spesielt for at han hadde ledet ham til Jesus.

Kjell lever for Jesus. Han lever for å tjene Jesus ved å tjene sine medmennesker. Det blir ofte de som står nederst på samfunnstigen. Kjells bakgrunn er fra forretningslivet. Han er gründer, prosjektleder og markedsfører. Nå vier han sitt liv til samtalekaféen Timeout i Oslo. Dit kommer alle slags mennesker med alle slags behov. Kjells nærmeste medarbeider er Vidar.

Anthony er opprinnelig amerikaner med doktorgrad i fysikk og med yrkessbakgrunn fra amerikansk elektrisitetsforsyning. Han har drevet med forskning innen energisparing og har utviklet teknologi innen spenningsregulering som på sluttbrukernivå kan føre til stor energisparing.

Og så lever han for Jesus. Han møtte Jesus for 3 år siden da han var amerikansk offiser i den afganske ørken. Det forvandlet livet hans. Han fant sin kone Alexis fra Thailand, begge flyttet dit og han fortsatte sitt utviklingsarbeid.

Anthony og Kjell ble også kjent med hverandres lidenskaper. Kjell fortalte om samtalekaféen Timeout. Anthony om sin egenutviklede teknologi.

Det har ført til at Anthony har startet en samtalekafé i Pattaya som i stor grad betjener prostituerte. Og at Kjell har innledet et samarbeide med Anthony om finansiering og markedsføring av energispareproduktene til Essence Energy, produkter som ifølge dem begge har et enormt potensiale i markedet.

I mellomtiden har Kjell sendt sin nærmeste medarbeider Vidar for å hjelpe Anthony og Alexis til å starte Alpha-kurs - en innføring i kristen tro - for de kontaktene de får gjennom sin samtalekafé i Pattaya. Vidar er maler og droppet å ta nye maleoppdrag for ca. 3 måneder for å kunne gjennomføre dette prosjektet.

Både Kjell og Anthony opplever at det er Jesus som har ført dem sammen. Og begge er enig om at overskuddet fra Essence Energy skal gjøre det mulig å hjelpe enda flere.

Jeg har postet om Kjell, Vidar, Anthony og samtalekaféen Timeout også her:
Hva Gud gjør: Kjell og Vidar!
Apostlenes Gjerninger II


Share/Save/Bookmark

1 kommentarer:

Kjell Sørsdal sa...

JOh. 8:12 Igjen talte Jesus til folket og sa: «Jeg er verdens lys. Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys.»