mandag, august 22, 2005

Hva Gud gjør: Kjell og Vidar!

Klapyourhands
Kjell i taxien etter ankomst Thailand
Foto: Vidar Hebæk
Kjell Sørsdal og Vidar Hebæk - to av mange gode venner fra min tid i Filadelfia, Oslo. Begge ble kristne for 3-4 år siden. Kjell - med tilnavnene Smell, Karamell - brått og radikalt, men så hadde han en barndom og tenåring som kristen. Vidar med lengre rullebane - 5-6 Alpha-kurs - men ikke mindre radikalt når valget først var tatt.

Kjell hadde Øvrevoll som sitt miljø, og ble døpt på Øvrevoll-dagen for 3 år siden (ved en tilfeldighet, selvfølgelig - men ikke mindre symbolmettet). Kjell har jobbet som forretningsmann, gründer, befrakter, regnskapsfører og PC-ekspert.

Vidar er malermester av yrket. Den dagen han ble døpt, stilte det opp 20-30 arbeidskamerater, slektninger og venner for å overvære begivenheten.

Idag driver Vidar og Kjell på sin fritid (?) samtalekaféen Timeout i tilknytning til Filadelfia, Oslo. Her fanger de opp mennesker som utenom mat, også behøver felleskap og omsorg på ulike måter. Dette arbeidet har ført dem til mange forskjellige steder: Sosialkontorer, fengsler, avrusningsinstitusjoner, Spania og Thailand.


Logoen til kaféen Timeout
Design: Oddbjørg Karlsen
Kjell og Vidar kjenner ingen grenser. Alt er mulig for Gud. Og deres prioritet nr. 1 er mennesker som behøver Jesus og/eller hjelp på alle mulige måter.

Da en kamerat av Kjell “gikk på skjæret“ i Spania, tok Vidar og Kjell juleferien i Spania og bukserte han trygt hjem. En annen kamerat av Kjell fra Øvrevoll-miljøet kom i klørne på en brutal bande i Thailand. Han ble hjulpet av en kristen nabo, som fortsatte å holde kontakt med han, etter at han kom til Norge. Kjell ble koblet inn og fikk kontakt med denne gode mannen, som hette Anthony og viste seg å være helt ny som kristen.

Anthony var utdannet i USA, ingeniør og forretningsmann, og satt på patenter innen strømsparing. Her var det mange koblinger. Thailenderen ønsket både å bygge menighet og finne forretningspartnere. Vidar og Kjell var interessert i begge deler. ”Vi vil tjene penger og gi til de fattige“, sier de. ”Folk tror vi er gærne, men det er tjenesten for Gud som driver oss.“

Tarnet
Anthony, Alexis, Kjell og Vidar i Bangkok
Foto: Ukjent
Etter noen få uker satt de på flyet til Thailand, for å bygge menighet sammen Anthony og hans kone Alexis, og diskuttere forretningsplanene i tilknytning til Anthonys patenter. Alexis ble døpt mens de var der, og nå kommer rapporter om at menigheten vokser, den er på 8 personer.

Når det gjelder strømsparingspatentene, så har norske myndigheter fattet interesse og Kjell har en interessant dialog med Olje- og Energidepartementet.

Det er spennende å være Kjell og Vidars venn. Det skjer noe hele tiden i et høyt tempo.

Technorati Tags: , ,
[posted with ecto]


Share/Save/Bookmark

0 kommentarer: