tirsdag, mai 23, 2006

Blogging


Thomas Hoholm
Foto: Are Karlsen

Thomas Hoholm er en ganske ny, norsk blogger fra Oslo.

Det er ganske revolusjonerende det som skjer på grasrot-plan i kristenheten for tiden. På fredag var jeg på Emergent Movement-seminar i Oslo. Det var fint. Men de impulser man får gjennom å følge litt med på blogger på nettet, er også grensesprengende og perspektivrike.

Ta for eksemspel bloggen marc´s messages. Marc er hollender og følger med på det meste av det skjer i Europa og litt ellers i verden når det gjelder kirkens utvandring fra sitt babylonske fangenskap (som jeg tror Tore Lende kalte det i en kommentar her på bloggen). Sjekk marc´s messages, den har et vidt perspektiv.

Thomas Hoholm fra Oslo er en relativt ny blogger som er opptatt av mye av det samme som denne bloggen. Thomas tar master i organisasjon og management (korrigering: doktorgrad på emnet "organisering av nyskaping (innovasjon)"). Thomas har lang fartstid i menighet og skriver ut fra både et personlig og faglig ståsted. Pluss at han er levende interessert i film. Hans blogg har det megetsigende og satiriske navnet sacred cow ministries.

Det skjer ting. Foreløpig er kanskje ikke så mange direkte berørt. Men mange er indirekte berørt. Som for eksempel de rusavhengige i vår husmenighet som er langt unna alt som heter internett og blogging.

Dette er bare begynnelsen på en dyptgripende revolusjon.

PS.
Få med deg posten Networks and the Kingdom hos Marc. Dette er en typisk Marc-post. Jeg antar forøvrig at Thomas kunne bidratt med noe der.


Share/Save/Bookmark

2 kommentarer:

Thomas sa...

Takk for omtale, Are. En liten korreksjon - jeg holder på med en doktorgrad, dvs at jeg er i den privilgerte posisjon å få lov til å forske på organisering av nyskaping (innovasjon), og sitter i England denne våren for å få ro til å skrive. Ellers er jeg helt enig - det er spennende å se hvor mye som skjer innen dette 'feltet' for tiden.

Are Karlsen sa...

Da har jeg lagt inn korrigering i posten.