lørdag, juli 09, 2005

Idag for ett år siden: Mitt første digitale kamera (oppdatert)

Stor dag! Jeg feirer ettårsdagen for min lidenskap digital fotografering. Allerede som gutt var jeg en ivrig fotograf, med et Kodak Brownie 127 model 3. Så fikk jeg (kjøpte jeg?) et Yashica Electro 35, da må jeg ha vært 15-16 år, tror jeg. Et av de aller første elektroniske kameraene på markedet. Det ga meg dilla en stund. Men hvor er det blitt av det kameraet?
Så etter at vi gifta oss kjøpte jeg et Canon T70 speilrefleks. Det ble min tredje periode med fotodilla - helt til jeg kom hjem fra min første og eneste sydentur og oppdaget at alle bildene var så og si ødelagt. Etter råd fra en fotograf hadde jeg brukt et gråfilter, siden lyset var så sterkt i syden, med det resultat at omtrent alle bildene ble undereksponert. Etter det dalte fotointeressen - det må ha vært ca. 25 år siden. Men hvor er det blitt av mitt Canon T70, som jo er et fantastisk kamera?
Så har interessen bygd seg sakte opp igjen gjennom mange år, sammen med drømmen om et digitalt kamera, som altså ble realisert for nøyaktig ett år siden. Det siste året har jeg tatt 19.799 bilder. De første 10.000 ble tatt innen 4. oktober ifjor. - Det er helt sykt, sa Jørn Sverre da han fikk høre det. Det er mulig - men det har også vært helt sykt moro!
Det siste døgnet har jeg gått rundt og ønsket meg et Konica Minolta Dynax 7D. Akkurat nå er det kongen på haugen for meg. Regner med å kunne kjøpe det om ca. 3-5 år eller noe sånt. Bildet under ble tatt samme dag jeg fikk mitt Canon Powershot G5, eller rettere sagt samme natt. Jeg tester den vridbare LCD-skjermen som gjør det enkelt bl. a. å ta selvportretter, og smiler så pent jeg kan til mitt eget kamera.

IMG_0028.JPG
IMG_0028.JPG
Foto: Are Karlsen.


Share/Save/Bookmark

0 kommentarer: