torsdag, november 24, 2005

Tingens betydning II

Jeg er et barn når det gjelder dingser. Og jeg liker når "alt henger sammen med alt" for å låne ord av en kjent politiker. Jeg liker når jeg kan lage et system av dingsene mine.

Som for eksempel denne utrolige dingsen Sony Ericsson K750. Som er både telefon, radio og et kjempegodt kamera. Jeg kan koble den til Mac-en via USB. Og da blir den også disk! Jeg kan organisere innholdet på den som en vanlig disk. I tillegg til at Mac-en også skjønner at den er et kamera, og henter automatisk ut bildene (etter at jeg har konfigurert oppsettet slik). Pluss Bluetooth, MP3 og alt det der ...

Men min sjefsdings er PowerBooken. Nå er den endelig stabil, etter å ha byttet RAM-brikke to ganger. Jeg fikk først av et parti med produksjonsfeil.

Erfaring: Min 667Mhz PowerBook brant i stykker på grunn av en defekt kobling til ekstern disk. Den maskinen hadde mye RAM og god diskplass (disken var oppgradert). Den nye maskinen som hadde over dobbelt så rask prosessor, var i starten mye tregere enn den gamle. Årsak: Disken var mindre og nesten full og jeg hadde mindre RAM enn den gamle (inntil jeg fikk ny). Dersom den gamle ikke hadde gått i stykker hadde jeg klart meg med ytelsen til den 3-4 år gamle maskinen.

Lærdom: Det nytter ikke å ha en superrask maskin, dersom du har lite diskplass og lite RAM. Da blir den til en lus på tjærekost uansett.

Technorati Tags: ,


Share/Save/Bookmark

0 kommentarer: