torsdag, januar 12, 2006

Fellesskap

992E82E6752D11DA
Marianne og Wenche
Foto: Are Karlsen
Marianne og Wenche leker på stranda. Nå
er de "damer".

A4E32EE8752D11DA
Fredrik og Hans Martin i farta
Foto: Are Karlsen
Fredrik og Hans Martin er idag 23 og 24
år gamle.

05CB5596752E11DA
Sandefjordsgjengen på stranda
Foto: Are Karlsen
24AB2D60752E11DA
Fellesmåltid
Foto: Are Karlsen
IMG0092
Hans Martin, Marianne og Eivind
Foto: Are Karlsen
Lia Fjellcamping har diverse faciliteter,
som slalombakke med heis, varmestue
med kiosk og fint sanitæranlegg.

IMG0080
Hans Martin
Foto: Are Karlsen
IMG0081
Campingvogna vår
Foto: Are Karlsen
I starten hadde vi vinterfortelt. Senere
kom fast tilbygg.

Jeg fant fram 13-14 år gamle PhotoCDer i jula. Bildene er fra våre "feriekolonier". I flere år ferierte vi sammen med venner fra Pinsemenigheten Salem i Sandefjord på den idylliske campingplassen Bödagården på Öland utenfor den svenske østkysten - ikke lenger ut enn at det er bro over.

Min bror Fred og hans Gunn hadde rekognosert ett år i forveien, og årene etter tok de initiativ og dro med seg opp til 10-15 familier fra menighetene i Sandefjord og Tønsberg som bodde i campingvogn, hytte (på området) og telt.

På campingplassen var det et kapell med samlinger hver kveld pluss aktiviteter på dagtid for barna. I tillegg fant gjengen vår på ulike aktiviteter som store fellesmiddager (ute selvsagt), utflukter med barna og gocart-kjøring - da menn ble gutter. Bödagården lå på en av Ölands fantastiske strender, så dovent strandliv var hovedaktiviteten.

Denne feriekolonien var en spontan aktivitet som betydde mye for vennskap mellom både barn og voksne, og var en fantastisk måte å dele fellesskap på. Verdien av slike initiativ kan nesten ikke overvurderes. Noe av det beste var at det var åpent for alle å slutte seg til.

Gunn og Fred gjentok sin "pionervirksomhet" når det gjaldt vintercamping. Idag er det 15 familer fra det samme miljøet som har campingvogn på Lia Fjellcamping på Blefjell, noe som har pågått siden slutten av 80-tallet. Og stadig er det en ny familie som slutter seg til.

En stor barneflokk har sterke minner fra høst-, vinter- og påskeferie med masse friluftsliv og innekos. Vi har vært priviligert når det gjelder mulighet for fellesskap med våre venner!


Share/Save/Bookmark

2 kommentarer:

Geir Øynes sa...

Morro å se bilder fra Öland igjen. Vi var en av familiene fra Sandefjord som delte fellesskapet på Bödagården. Det var et fint å kunne være sammen på en annen måte, i en annen "setting". Et godt fellesskap som vi aldri kommer til å glemme.

dan sa...

Kjempe kult! Utrolig morro å finne gammelt som frisker opp minnet. Foto er en vakker gave!! skal passe på å ta mange bilder i mitt liv..