søndag, mars 26, 2006

Nettverket

IMG_8114
Nettverket
Foto: Sjur Jansen

Dette tror vi er en liten del av et framtidig husmenighetsnettverk i Norge. Fra venstre: Sjur, Maren, Mark, Ragnhild, Oddbjørg og Are

Mange tenker kanskje at snakket om husmenighet er en fiks idé som vil forsvinne etter en tid, som alle andre trender og bølger de siste årene. For min del opplever jeg at drømmen om husmenighet står i kontinuitet med min egen utvikling helt fra tenårene. For fire år siden ble drømmen konkretisert inn mot det jeg idag ser bli virkeliggjort. Og for to år siden tok jeg en drastisk beslutning, om å si opp min stilling i en av Norges fineste foretakskirker for å gi meg til drømmen om husmenigheter i nettverk.

Siden har jeg ikke gjort stort annet enn å tenke husmenighet, snakke husmenighet, skrive husmenighet og praktisere husmenighet. Og hva er resultatet? Vi har en liten husmenighet i Sandefjord som består av min kone, noen troende narkomane og meg. Og så har det begynt å vokse fram et lite nettverk: Noen venner i Oslo, Stavanger og Bergen som har knyttet kontakt med hverandre og drømmer sammen - et nettverk som kun er basert på personlige relasjoner.

Men det er helt andre forhold enn vårt lille nettverk som gjør at dette ikke vil være en boble: Drømmen om husmenighet kommer nedenfra. Det er en grasrotbevegelse. Det er snakk om Guds folk som gjenoppdager det allmenne prestedømme og som myndiggjøres. Dessuten er det noe som vokser fram på bred front over hele verden, både i Vesten og den tredje verden.

Gårsdagen opplevde jeg som en milepæl. Maren og Mark og Ragnhild og Sjur er noen venner fra Oslo, og vi har fulgt hverandre i et par år i disse spørsmålene. I går var vi samlet igjen og jeg opplevde en enhet og Herrens nærvær når vi delte hverandres tanker om disse tingene som jeg aldri før har kjent. Alle delte den samme drømmen og alle hadde noe å bidra med i tanker om hva Herren ville gjøre og hva framtiden ville bringe. For min del var det sterkt å se at tjenestegaver og nådegaver begynner å komme til syne i dette fellesskapet.

Og Ånden talte tydelig: Det er en fødsel i gang. Det vil bli kamp, men frykt ikke!

Men Jesus sa til Simon: «Vær ikke redd! Fra nå av skal du fange mennesker.» Så rodde de båtene i land, forlot alt og fulgte ham.


Share/Save/Bookmark

1 kommentarer:

Anonym sa...

GLEDER MEG SOM ET BARN FØR JUL

Jeg er forventningsfull. Dette at dere synes å ha en så klar forståelse for at dere ikke vil søke makt - makt på verdslig vis - over folk.

Jeg har en stor sorg i mitt hjerte at vi på 70-tallet ikke hadde et klarere læremessig og idemessig - si gjerne dogmatisk - vekt på denne siden. Jeg har spørsmål - som Maria "Herre, hvordan skal dette gå til?"

Jeg priser Gud for at dere finnes.

Hjertelig hilsen
Tore

PS
Jeg er i Oslo, i går og dag. Har drevet min lobbyvirksomhet og følt at jeg har gått i ferdiglagde gjerninger - har aldri opplevd det så voldsomt før. Det kan jo være tilfeldigheter - men det overveldende oppmuntrende.