torsdag, mars 02, 2006

- Minimal organisering for å tillate maksimalt organisk liv

IMG_7205
Blefjell
Foto: Are Karlsen

Etter å ha lest pastor Øivind Augland tanker i boken Kirkens utfordring i campingvogna på Blefjell, gikk jeg en skitur opp på fjellet, og tok blant andre dette bildet.

I mine poster fra DAWN-konferansen, etterlyste jeg referanser til husmenigheter. I DAWN Norges siste bok Kirkens utfordring fant jeg noen interessante tanker av pastor Øivind Augland i Kristiansand Frikirke. Øyvind Augland snakker i sin artikkel om "fellesskap som ikke er avhengige av spesielle bygninger og tider. ... Sett i historisk perspektiv i Norge, er noe av det som skjer ikke annet en ny bedehusrevolusjon ... drevet av vanlige mennesker og uten behov for mange ansatte eller bygninger. Det som har blitt maksimal organisering med minimalt organisk liv, må forandres til minimal organisering for å tillate maksimalt organisk liv." Og så nevner han også de økonomiske muligheter denne tenkningen gir med tanke på at menigheten kan bruke penger på annet enn seg selv. Bedehusbevegelsen stod som kjent bak misjonsrevolusjonen i Norge.

Det var utrolig befriende å lese disse tankene av pastor Øivind Augland. Vi kommer til å se store forandringer i menighetslivet i tiden framover!

Utdrag av Øivind Auglands artikkel kan du lese her.

Technorati Tags: ,


Share/Save/Bookmark

0 kommentarer: